Περισσότερα από 115 κιλά ακατέργαστης κάνναβης επρόκειτο να εξάγουν από τον Έβρο στην Τουρκία τέσσερα άτομα από την Αλεξανδρούπολη.

Τα άτομα αυτά ήταν μέλη κυκλώματος που δραστηριοποιείται στη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης από την ενδοχώρα στην περιοχή του Έβρου, με σκοπό την εξαγωγή τους στην Τουρκία.

Οργανωμένη επιχείρηση στην Αλεξανδρούπολη

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 46 και 49 ετών και δύο ημεδαπούς ηλικίας 40 και 58 ετών, τους οποίους συνέλαβαν στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, με τη συνδρομή και των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας.

Από τα στοιχεία των αστυνομικών Αρχών για τη λειτουργία του κυκλώματος και τη διαδρομή των ναρκωτικών, προκύπτει ότι το κύκλωμα συγκρότησε και συντόνιζε ο 46χρονος, υπό τις εντολές του οποίου ο 49χρονος μετέφερε αρχικά τα ναρκωτικά από τη Θεσσαλονίκη στην περιοχή του Έβρου, όπου τα παραλάμβαναν οι άλλοι δύο συλληφθέντες, οι οποίοι με τη σειρά τους τα μετέφεραν σε παραποτάμια περιοχή, προκειμένου στη συνέχεια, άγνωστα μέχρι στιγμής μέλη της σπείρας, να τα εξάγουν στην Τουρκία.

Η σύλληψη των τεσσάρων ανδρών επετεύχθη στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, στην οποία οι τρεις εκ των δραστών εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια μεταφόρτωσης της εν λόγω ποσότητας ναρκωτικών από το όχημα που οδηγούσε ο 49χρονος στο όχημα που επέβαιναν οι άλλοι δύο συλληφθέντες. Ο 46χρονος αρχηγός της σπείρας, συνελήφθη επίσης στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης και ενώ επέβαινε σε Ιδιωτικής Χρήσης Επιβατικό αυτοκίνητο.

Τι βρήκε ο αστυνομικός σκύλος

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών, στις οικίες, μία αποθήκη και τα οχήματα των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
Ένα πιστόλι, 453 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης TNT, δύο βαλλίστρες, 1.727 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, επτά βέλη, τέσσερα μαχαίρια, μία διόπτρα, πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων, βιβλιάρια καταθέσεων, τέσσερις ασύρματοι, ένα φωσφορούχο γιλέκο και ένα κράνος με τα διακριτικά της Ελληνικής Αστυνομίας, κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 8.950 ευρώ και 1500 δολαρίων.
Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.